full screen background image

Blog

april 12, 2018

Op de koffie bij….. Paul Meulendijks

Dit artikel is geschreven voor het overlijden van collega Rick Kuijpers van Palingkwekerij en Rokerij Rijpelaal. Wij wensen Paul en zijn collega’s veel sterkte met dit intense verlies.

‘Op de koffie bij…’ is een terugkerende rubriek van JONG! Deurne waarbij het bestuur op de koffie gaat bij leden om meer over hen te weten te komen.

 

We zijn er even tussenuit geweest maar voor de eerste editie van 2018 zijn we te gast bij Paul Meulendijks. Paul is mede-eigenaar en beoogd opvolger van Palingkwekerij en Rokerij Rijpelaal in Helmond. 
Paul is 31 jaar oud en hij is vanaf de start lid van JONG! Deurne. 

Allereerst bedankt Paul voor je gastvrijheid en dat je jouw verhaal wil delen met onze leden.

Kun je iets vertellen over de historie van het bedrijf?

“ Mijn vader (Johan Meulendijks) is van origine zeugenhouder. Hij heeft zijn bedrijf opgericht in 1976. 
Door omstandigheden was het echter niet mogelijk om zijn bedrijf uit te breiden op de toenmalige locatie. Om deze reden is mijn vader op zoek gegaan naar alternatieven om toch zijn ambities te kunnen realiseren.
Na het zorgvuldig afwegen van zijn opties, heeft hij besloten om zich te richten op een nevenactiviteit. 
Zijn keuze is vervolgens gevallen op een palingkwekerij. De eerste stappen zijn gezet in 1987. In een zelf ontwikkeld kweeksysteem kweekte hij in het eerste jaar 500 kg paling. In de jaren hierna groeide de palingkwekerij gestaag. Na 10 jaar besloot mijn vader om professioneel aan de slag te gaan en zich volledig te richten op de kwekerij. 

Op een nieuwe locatie was ruimte om een professionele kwekerij en rokerij te bouwen en naar eigen inzicht in te richten. De bouw van deze locatie is gestart in 1998 en de locatie is in 1999 in gebruik genomen.”

 

Hoe ziet het bedrijf er nu uit?


In de tussenliggende periode zijn we flink gegroeid. Inmiddels zijn we een professionele kwekerij en rokerij. Op onze huidige locatie kweken we jaarlijks 175.000 kg paling en de komende jaren kunnen we groeien tot 200.000 kg. 

In 2012 hebben we ons bedrijf uitgebreid met een webwinkel. Deze webwinkel stelt ons in staat om onze producten aan te bieden aan particulieren over heel Nederland en België. Doordat we ervaarde dat ons particuliere verkoopgebied steeds groter werd, ontstond het idee om een webwinkel te openen.

In 2014 hebben we een paviljoen geopend waarin we een winkel hebben ondergebracht. Hiernaast biedt het paviljoen klanten en recreanten de mogelijkheid om een broodje paling en een kop koffie te drinken.

 

Wat is het proces van het paling roken?


Het proces begint bij de inkoop van glasaaltjes. Glasaaltjes worden in de natuur gevangen en zijn op dat moment 0,3 gram. We plaatsen deze glasaaltjes in een gesloten circulatiesysteem waarbij afvalstoffen op biologische wijze worden afgebroken waardoor het water hergebruik kan worden. De eerste 14 dagen worden de glasaaltjes gevoerd met kabeljauwkuit. Na deze periode wordt overgestapt naar droogvoer. 
De glasaaltjes groeien in anderhalf tot twee jaar uit tot volwassen palingen met een gewicht van 150 gram tot 1.000 gram (afhankelijk van het afzetkanaal). Gedurende deze periode worden de palingen meerdere keren gesorteerd en verplaatst binnen het circulatiesysteem. Het doel hiervan is om optimale leefomstandigheden te creëren waardoor de palingen groeien en zich prettig voelen in het water. 

Op het moment dat de palingen zijn volgroeit, worden de palingen gesorteerd, handmatig gefileerd en gepekeld. Het roken van de paling vind vervolgens plaats in een zelf ontwikkelde rookkast. 
Het roken neemt ongeveer 2,5 uur in beslag. Waarbij de temperatuur en gaarheid nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Door de zelf ontwikkelde rookkasten, het gebruik van berkenhout en de juiste pekelwaarde krijgen de palingen een heerlijke en eigen smaak. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt de paling vervolgens gefileerd en verpakt.
Wij zetten onze producten af in Nederland, België en Duitsland via verschillende kanalen. De helft loopt via groothandels. Daarnaast leveren wij aan rokerijen, detailhandel en horecagelegenheden (waaronder enkele Michelinster houders). “

 

Wat is je grootste uitdaging?

“ Het werken met levende palingen is een complex vak. Palingen zijn heel gevoelig en reageren op de kleinste veranderingen in hun leefomgeving. Het is onze uitdaging om de ideale leefomstandigheden te creëren. Om dit te bereiken sturen we nauwlettend op voeding en op de temperatuur en kwaliteit van het water (PH, ammonium, nitriet, zuurstof en temperatuur). 

Het feit dat er nog weinig bekend is over palingen maakt ons vak extra lastig. We zijn niet altijd in staat om te achterhalen waarom palingen op een bepaalde manier reageren en hoe we hierop kunnen inspelen.

Het delen van kennis en ervaringen tussen collega bedrijven kan bijdragen aan inzichten maar in de praktijk gebeurt dit nog te weinig. De sector is klein. In Europa zijn 20 tot 25 kwekerijen actief waarvan er 10 in Nederland zijn gevestigd. De kwekerijen verschillen echter van omvang en allen maken gebruik van zelf ontwikkelde systemen. Dit maakt het vergelijk lastig. Hiernaast zijn niet alle bedrijven bereid om kennis en ervaringen te delen.”

 

Wat zijn je ambities voor de komende jaren?


“ In 2016 hebben we de kwekerij volledig vernieuwd en uitgebreid. Dit heeft ons in staat gesteld om onze hoogwaardige producten in grote hoeveelheden aan te bieden aan onze klanten en een hoge 
leveringsbetrouwbaarheid te garanderen. Mijn ambitie ligt daarom niet primair in de uitbreiding van de kwekerij. 

Ik wil me de komende jaren richten op verbreding van onze activiteiten en afzetkanalen, personeelsbezetting en het verzamelen van data om onze technische resultaten inzichtelijk te krijgen en te verbeteren. 

Ook vind ik het belangrijk om transparant te zijn. We willen onze klanten en bezoekers zoveel mogelijk inzicht geven en betrekken bij ons bedrijf. Beleving, transparantie en kwaliteit staan hierbij centraal. Op dit moment bekijken we de mogelijkheden om ons paviljoen uit te breiden met een rokerij en verwerking die volledig zichtbaar is vanuit onze winkel en terras. Zodat klanten kunnen zien hoe we dit mooie product maken. 

Daarnaast wordt de rol van mijn vader de komende jaren afgebouwd. Op termijn zal de onderneming geheel worden overgedragen. Dit brengt natuurlijk kansen, maar ook nieuwe uitdagingen met zich mee. “

 Wat vind je van onze club en de bijeenkomsten van Jong! Deurne?


“Ik vind dat jullie een mooie groep bij elkaar hebben gebracht. Ik ben vanaf het begin lid en ik ga nog steeds met plezier naar de bijeenkomsten. Het aangaan van gesprekken, het delen van ervaringen, ideeën en uitdagingen vind ik belangrijk. De combinatie van een kort maar krachtig programma met een pilsje achteraf vind ik een mooi begin van het weekend.

Ik wil jullie dan ook graag uitnodigen om in 2019 een kijkje te komen nemen op mijn bedrijf. Als jullie niet kunnen wachten dan zijn jullie welkom op 6 mei van 10-16 uur voor een open dag!”

Paul, nogmaals bedankt voor je tijd en voor het aanbod. 
Natuurlijk maken we hier graag gebruik van! 
We zien je graag op onze volgende bijeenkomst op onze thuisbasis.

Groet,
De razende reporter!

januari 3, 2018

Op de koffie bij…. Lizzy Geurts van Kessel

Op de koffie bij… Lizzy Geurts-van Kessel


‘Op de koffie bij…’ is een terugkerende rubriek van JONG! Deurne waarbij het bestuur op de koffie gaat bij leden om meer over de leden te weten komen.

Voor de inmiddels 6e editie zijn we te gast bij een van het meest creatieve lid van JONG! Deurne: de Deurnese kunstenares Lizzy Geurts van Kessel (28). Ze creëert bijzondere en persoonlijke portretten. Zo heeft ze in 2015 een bijzonder project glansrijk afgerond: elke dag een portret tekenen. Het resultaat -365 portretten- was te zien onder de naam Daily Portraits in de Kaarsenfabriek in Helmond.

Lizzy is altijd aan het leren op het gebied van kunst en cultuur. Naast zelf kunst creëren én workshops geven aan cursisten werkt ze twee dagen in de week op het Jan van Brabant college als docent tekenen, handvaardigheid en ckv. Daarnaast ontwikkelt en coördineert ze verschillende projecten voor het primair en het voortgezet onderwijs in de regio.

We komen binnen via haar atelier. Een prachtige ruimte waar vele mooie schilderwerken hangen en staan. Rondom de tafel waar we koffie aan drinken staan prachtige -deels zelf opgeknapte- meubels, bloemen en vazen en er hangt veel kleur om ons heen. Alleen de ruimte al nodigt uit tot bezinning en het laten ontstaan van nieuwe ideeën.
Aan de overkant van de tafel zit een sterke dame met een heldere visie. Ze is een stabiele factor. Een open vrouw die zich kwetsbaar op kan stellen en mede hierdoor constant vooruit blijft bewegen.

Lizzy, je geeft zowel les én je bent zelf kunstenares. Kies je zelf voor deze combinatie?

Lizzy: Ja. Op het Jan van Brabantcollege hadden ze me vier dagen aangeboden, in plaats daarvan heb ik er twee gekozen. Dat geeft financieel natuurlijk zekerheid, maar juist de verdeling van het delen en leren vind ik een mooie combinatie. Het houdt me scherp en door te werken met diverse leeftijden blijf ik vol inspiratie en zélf een goede inspirator. Actief bezig zijn en nieuwsgierig blijven is voor mij de sleutel om mezelf te blijven ontwikkelen.

Wat doe je met de kunstwerken die je zelf maakt?

Lizzy: Ik maak in opdracht van ondernemers en particuliere klanten muurschilderingen of portretten. Ook maak ik kunstwerken als autonoom kunstenaar.. Mijn exposities zijn soms fysiek, maar momenteel alleen online. Dit geeft mij rust en dit zorgt voor overzicht. Ik verhuur mijn schilderijen ook regelmatig aan bedrijven.

De meeste van onze leden wonen in Deurne of omgeving. Hier is kunst en cultuur ‘altijd een dingetje’. Hoe ervaar jij dit?

Lizzy: Mijn schilderlessen zitten vol en er staan mensen op de wachtlijst. Momenteel wil ook niet meer lessen aanbieden, want ik wil mijn kwaliteit waarborgen. Ook de educatieve projecten gaan erg goed in de regio. Ik vind het ook belangrijk dat er kunstzinnige projecten zijn en blijven, met name voor jongeren.
Desalniettemin is en blijft cultuur een uitdaging in ons dorp. Je blijft in Deurne positief vechten voor cultuur. Soms ontstaan hierdoor initiatieven die maar ‘voor even’ zijn, maar het geeft ook mogelijkheden. Belangrijk is dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Heel knap dat jij ‘blijvend’ bent en zo’n hoge kwaliteit brengt in onze regio. Hoe zie jij jezelf in de toekomst, en met welke missie?

Lizzy: Dan ben ik nog meer op mijn plek dan dat ik nu ben. Ik ben dan niet alleen kennis aan het vergaren, maar vooral aan het verdiepen. Ik wil me in de toekomst minder focussen op het ‘wat’, maar meer over het ‘hoe’. Natuurlijk droom ik van een prachtige eigen atelier wat inspirerend kan zijn voor anderen, waar ik mensen kan ontvangen en helpen.
Er komen emoties aan de oppervlakte tijdens het creëren. Ik ben een oprecht geïnteresseerd en luister, dit is heel belangrijk bij het creëren van beelden en met name bij het begeleiden en/of doceren.. Ik zie het als mijn taak om dit in goede banen te leiden en deze mensen te ondersteunen in de processen die ze tijdens het vormgeven doorstaan. Een boodschap, verhaal of een gebeurtenis omzetten in beeld.

Dat vertellen en vertalen kun je nog op andere manieren doen dan op papier of op doek.. Je bent onlangs begonnen met tatoeëren.. 

Lizzy: Klopt. Binnen mijn eigen werk liep ik even vast, dus ik ging op zoek naar een andere werkvorm. Het tatoeëren kwam op mijn pad en ik dacht yes, nu heb ik iets gevonden wat heel erg aansluit bij wat ik wil overbrengen. Ik wil bijzondere momenten, ervaringen van mensen in beeld brengen en er iets blijvends van maken.
Ik wil uiteraard een strak en mooi geheel, maar ik vind het contact ook minstens zo belangrijk. Het is belangrijk dat mensen zich op het moment van het zetten gerust voelen en zich goed voelen. Want uiteindelijk kijkt de persoon de tatoeage op zijn of haar arm en ziet het beeld, maar denkt ook aan het moment van zetten. Graag wil ik dat dit een zo prettig mogelijke ervaring is geweest, dat maakt de tattoo extra waardevol.


Dit zal je ongetwijfeld onderscheiden van veel andere ondernemers en creatievelingen.

Lizzy: Je behandeld mensen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat vind ik belangrijk. Dit ervaar ik bij elk contact en natuurlijk leer ik op dit gebied ook nog elke dag.

Dankjewel Lizzy, mooi gezegd. Tot slot..  waarom ben jij lid van Jong! Deurne?

Lizzy: Ik zit er vooral bij om te leren. Zanger Sting zei weleens : ‘ik verzamel muzikanten om me heen die beter zijn dan ik om mijn dromen te laten uitkomen’. Binnen mijn vriendengroep heb ik niet direct ondernemers of creatievelingen zitten. Binnen Jong! heb ik dus ‘muzikanten’ om me heen waarvan ik kan leren en waar ik hopelijk ook zelf iets kan bieden aan een ander.

Lizzy, dankjewel voor je gastvrijheid en je mooie verhaal en wellicht spreken de leden je in de toekomst aan voor een kunstwerk aan de muur of op zijn/haar huid 😉

oktober 11, 2017

Op de koffie bij…. Davy Willems

‘Op de koffie bij…’ is een terugkerende rubriek van JONG! Deurne waarbij het bestuur op de koffie gaat bij leden om meer over hen te weten te komen.
Voor deze editie zijn we te gast bij Davy Willems. Davy is mede-eigenaar van het Toon Kortoomspark gelegen aan de rand van de Peel. Davy is 29 jaar oud en hij is vanaf de start lid van JONG! Deurne.
Allereerst bedankt Davy dat je jouw verhaal wilt delen met onze leden.

Vertel om te beginnen eens iets over jezelf en over je achtergrond:


Davy: Ik ben opgegroeid in Griendtsveen op de plaats waar het park zich nu bevindt. Op dit moment woon ik in de Heiakker in Deurne maar op termijn wil ik terugkeren naar Griendtsveen om te gaan wonen in het huis waar ik ben opgegroeid. Inmiddels alweer een lange tijd geleden heb ik de koksopleiding gevolgd. 
Ik wist toen al dat ik wilde ondernemen. De timing was op dat moment echter niet optimaal aangezien ik jong was en weinig ervaring had. Banken waren hierdoor niet flexibel en niet bereid om mee te denken met mijn plannen. Daarom besloot ik om eerst ervaring op te doen in de horeca. In de jaren hierna heb ik bij verschillende horecagelegenheden de rol van kok en chef-kok ingevuld.


Hoe is het idee van het park tot stand gekomen?


Davy: In de periode dat ik chef-kok was bij golfbaan Stippelberg (tot 2012) is mijn vader gestopt met zijn hoveniersbedrijf en is hij samen met mijn moeder het park begonnen. In deze periode heb ik veel meegeholpen en met hen meegedacht. We hadden toen al veel ideeën waar we mee aan de slag wilde. 
Op dat moment besloot ik om samen met mijn ouders het concept verder uit te werken. Mijn horeca ervaring en mijn vaders ervaring als hovenier kwamen hierbij goed tot hun recht.
Kun je het concept van het park aan ons toelichten?


Davy: Het concept is gebaseerd op de unieke locatie, de rijke historie van deze plaats en het verhaal achter Toon Kortooms. Misschien wel de bekendste inwoner die Deurne heeft voortgebracht.

Het is onze passie om deze elementen samen te brengen in ons park. Beleving staat hierbij centraal. 
Het is ons doel om onze gasten een unieke dag te laten beleven door het aanbieden van diverse arrangementen en activiteiten. Of het nu gaat om een vrijgezellenfeest, een bedrijfsuitje of een schoolexcursie, iedereen kan bij ons terecht. 
Het park is met name bekend van het blote voeten pad, het turfveldje, het museum en onze kunsttuin. Hiernaast kunnen onze gasten genieten op ons terras, in ons restaurant en van de natuur en de rust die de peel biedt.Wat zijn je ambities voor de komende jaren?


Davy: We hebben onze bezoekersaantallen in de afgelopen jaren zien groeien. Op een zomerse zondag bezoeken inmiddels ruim 600 gasten ons park. Op jaarbasis trekken we tussen de 60 en 70 duizend gasten. Dit zijn mooie aantallen, maar mijn ambitie voor de toekomst gaat verder.

Op dit moment ontwikkelen we plannen om het park uit te breiden tot een grote toeristische trekpleister in de regio. Uitbreiding van de locatie, inspelen op ontwikkelingen in de peel en het aangaan van samenwerkingsverbanden staan hierbij centraal. Daarnaast wordt de rol van mijn ouders de komende jaren afgebouwd. Op termijn zal de onderneming geheel worden overgedragen. Dit brengt natuurlijk ook uitdagingen met zich mee.

Kun je me iets meer vertellen over het bier wat hier voor ons staat?

Davy: Een aantal jaar geleden heb ik een receptuur ontwikkeld voor een speciaal bier genaamd ‘’Peelreus’’. De naam is afkomstig uit één van de boeken van Toon Kortooms en de ingrediënten (waarvan honing het hoofdbestanddeel is) zijn afkomstig uit ons park. Het bier wordt gebrouwen door een Brouwerij in België. Het bier wordt positief ontvangen door plaatselijke horeca en slijterijen. De vraag groeit gestaag en ik wil hier op inspelen door de afzet te vergroten en wellicht op termijn het bier zelf te gaan brouwen. 
Met het oog op de toekomst heb ik het bier ondergebracht in een apart bedrijf.

Wat is je hoogtepunt na 5 jaar ondernemen?

Davy: Het hoogtepunt voor mij was het honderd jarig bestaan van Toon Kortooms in 2016. 
Vanwege zijn honderdste geboortedag vonden in Deurne tal van activiteiten en evenementen plaats die speciaal in het teken stonden van de Deurnese schrijver. De officiële opening vond plaats in ons park. 
De publiciteit had een positieve impact op onze naamsbekendheid en los hiervan was het een leuke ervaring. Het hoogtepunt was een exclusief interview met Dieuwertje Blok in het programma Landinwaarts op NPO2 (zie link voor het interview: http://www.toonkortoomspark.nl/in-de-media ).

Kun je ons vertellen waarom je lid bent geworden van JONG!Deurne ?

Davy: Ik ben inmiddels 5 jaar ondernemer. In deze periode heb ik veel geleerd en heb ik veel ervaringen opgedaan. Het delen van deze ervaringen, ideeën en uitdagingen vind ik belangrijk. Ik heb ook ervaren dat ik kan leren van andere (jonge) ondernemers die tegen uitdagingen zijn gelopen die nu op mijn pad komen.

JONG! is een plek waar ik buiten familie en vrienden nieuwe mensen kan ontmoeten en kan sparren over onderwerpen die ik interessant vind. Via het netwerk van JONG! heb ik op zakelijk gebied interessante contacten gelegd waarmee ik nu in gesprek ben.
Davy, nogmaals bedankt voor je tijd en we hopen dat je weer vaak van de partij bent, nu het hoogseizoen zijn einde nadert!

juli 13, 2017

Op de koffie bij…Ron Verlijsdonk

Op de koffie bij… Ron Verlijsdonk


Op de koffie bij…’ is een terugkerende rubriek van JONG! Deurne waarbij het bestuur op de koffie gaat bij leden om meer over de leden te weten komen.

 

Voor de inmiddels 4e editie zijn we te gast bij het nieuwste lid van JONG! Deurne: Ron Verlijsdonk (28). Ron is vanaf juni de nieuwe uitbater van Restaurant – Grand Café Beekman & Beekman op de markt in Deurne

Na een flitsende opening en een druk bezochte kermis blikt Ron terug op een geslaagde start.
De zomermaanden ziet Ron met vertrouwen tegemoet. “Het weer is goed, de terrassen zitten vol en de agenda is goed gevuld.”

Ron geeft aan dat hij de zomermaanden gebruikt om zijn ideeën vorm te geven en om zijn eigen draai te geven aan het bestaande concept. De komende maanden legt hij de focus op de vrijdag- en zaterdagavond, het terras en de keuken. Op deze punten verwacht Ron de kwaliteit en het rendement aanzienlijk te verbeteren. Maar laten we eens beginnen bij het begin en vertel eens over je achtergrond en de opvallende stap die je hebt gezet.

Ron: “Nadat ik mijn studie Management Economie en Recht had afgerond, ben ik aan de slag gegaan bij Bankers Gereedschappen. Hier heb ik twee en een half jaar met plezier gewerkt maar uiteindelijk kwam deze leuke uitdaging voorbij. Ik wist dat ik wilde ondernemen maar ik had nog geen concrete plannen. Een toekomst in de horeca had ik op dat moment nog niet voor ogen. De beslissing om Beekman & Beekman uit te baten was voor mij daarom een grote stap.”

“Het idee is ontstaan tijdens Zeilberg Kermis 2016 waar ik in gesprek raakte met Jos van den Eijnden. Na een aantal gesprekken waren we beiden enthousiast en overtuigd van de potentie die al jaren niet werd benut op deze schitterende locatie. Na een lang en intensief onderhandelingstraject zijn we er uiteindelijk in geslaagd om de formaliteiten eind mei af te ronden. De afgelopen periode was hierdoor hectisch maar met de kermis en een mooie zomer in het vooruitzicht was de timing perfect.

Kun je iets vertellen over de samenwerking met Jos?
Ron: “De rolverdeling tussen mij en Jos is helder. Ik ben het gezicht van Beekman & Beekman en de verantwoordelijkheden liggen bij mij. Jos ondersteunt mij op de achtergrond. Deze rolverdeling is ideaal. Jos is een vakman met veel ervaring in de horeca. Ik kan bij hem terecht voor advies. Met name in de opstartfase is dit voor mij van belang.”

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

Ron: “Mijn grootste uitdaging is het aanbrengen van structuur binnen de organisatie. Een belangrijke factor hierin is het personeel. Op dit moment ben ik druk bezig om een enthousiast en gemotiveerd team om me heen te verzamelen. De eerste stappen op dit gebied zijn inmiddels gezet en ik verwacht ons team de komende maanden verder vorm te geven. Vertrouwen, regelmaat en communicatie zijn voor mij essentieel.”

Vanaf het najaar wil ik mijn stempel gaan drukken op de nieuwe formule van Beekman & Beekman.
Door middel van activiteiten, een nieuwe kaart en door slim en actief gebruik te maken van mijn netwerk ben ik ervan overtuigd dat ons team er een succes van gaat maken.
Hiernaast verwacht ik dat Beekman & Beekman het totaalplaatje van de markt in Deurne versterkt waardoor wij onze pijlen ook kunnen gaan richten op jeugd buiten de gemeente Deurne.

Wat vind je van het initiatief JONG! Deurne?

Ron: “Ik ben helaas nog niet in de gelegenheid geweest om een bijeenkomst bij te wonen maar ik vind het een mooi initiatief. Ik hoor veel positieve geluiden en ik vind het belangrijk dat jonge ondernemers en jonge professionals elkaar opzoeken. Ik heb het afgelopen jaar zelf ervaren dat sparren en ideeën uitwisselen met collega ondernemers leidt tot nieuwe ideeën en inzichten. Ik ben ervan overtuigd dat wij, als jonge ondernemers en professionals, elkaar veel kunnen bieden.”

Wat heb je komende vrijdag voor ons in petto?

Ron: “We gaan er een mooie avond van maken! De BBQ is tot in de puntjes verzorgd door het Streeckhuys en Palingkwekerij en rokerij Rijpelaal onder toeziend oog van een professionele grillmaster. Wij zorgen voor de drank, het personeel en een schitterende locatie. Na de afsluiting van het gezamenlijke deel zal Lux n Flex het feestje compleet komen maken tot in de late uurtjes.”

Ron, bedankt dat je jouw verhaal met ons hebt gedeeld en wij kijken uit naar de BBQ van komende vrijdag!

juni 26, 2017

Op de koffie bij…Karlijn Jansen

‘Op de koffie bij…’ is een terugkerende rubriek van JONG! Deurne waarbij het bestuur van JONG! Deurne op de koffie gaat bij leden om meer over de leden te weten komen.

Deze editie zijn we te gast in Venray bij Karlijn Jansen. Karlijn (28) is accountmanager bij Martin Cuypers. Martin Cuypers, gevestigd in Venray, is een regionale partner op het gebied van kantooroplossingen van volledige inrichting tot specifieke producten op het gebied van kantoormeubilair, kantoorartikelen en kantoormachines.

En het leuke is: bij Martin Cuypers benaderen ze de markt en klanten net even anders dan gebruikelijk is in de kantoorbranche. Zo hebben zij een Office Inspiration Center gerealiseerd en werken de medewerkers van Martin Cuypers in een Clubhuis.

Werken in een Clubhuis, dat klinkt inspirerend. Kun je uitleggen wat we ons daarbij moeten voorstellen?

Karlijn: ‘Ik ben Accountmanager Kantoorartikelen en houdt me vooral bezig met het genereren van new business en relatiebeheer. Naast het kennisgebied kantoorartikelen draag ik ook onze andere twee kerngebieden uit, namelijk de machines en de inrichting. Buiten het bezoeken van leads en klanten, werk ik de overige tijd vanuit ons zogeheten Clubhuis.

Het Clubhuis is een plek waar medewerkers van Martin Cuypers kunnen werken én ontspannen, maar dient ook ter inspiratie. Het is een plek waar geïnteresseerden het belang van een goed ingerichte werkomgeving kunnen ervaren. In deze ruimte zijn verschillende zones met zit en/of sta bureaus, loungeplekken waar we met collega’s kunnen overleggen en een ontspanningsruimte met een keuken, grote lunchtafel dartbord en fiets. De zintuigen worden hier op allerlei manieren geprikkeld waardoor je na een korte break weer fris aan het werk kunt. Sinds kort hebben wij ook een virtuele 3D-bril waarbij je een blik kunt werpen in een mogelijke toekomstige werkomgeving. ’

Jullie creëren dus een aangename werksituatie. Heeft dat ook te maken met het feit dat privé en zakelijk steeds meer door elkaar lopen, en dat mensen op een andere manier werken?

Karlijn: ‘Inderdaad, we zien die verschuiving in de markt. De laatste jaren wordt er ook steeds meer gesproken over het “flexwerken”, wat bij veel bedrijven wordt gehanteerd. Veel mensen hebben geen vaste werkplek meer, moeten vaker overleggen, samenwerken of zich juist even terugtrekken. Voor dat ‘anders werken’, zoals wij het noemen is een andere kantooromgeving nodig dan de traditionele inrichting.

Wij pleiten niet alleen voor een mooie of moderne werkomgeving, onze boodschap zit dieper. De omgeving speelt een grote rol in je werk. En vergis je niet; veel mensen brengen het grootste gedeelte van hun dag op het werk door. In de inrichtingsprojecten van Martin Cuypers staat de mens centraal: de inrichting van een kantoor draagt bij aan een gezonde, efficiënte en plezierige werkomgeving. Een omgeving waar iedereen zich prettig voelt, heeft voor zowel werkgevers als werknemers voordelen. De werknemer ervaart eerder een gevoel van waardering, waarmee je betrokkenheid bij het bedrijf creëert. Het is belangrijk om die boodschap uit te dragen.’

Natuurlijk is het goed om die goed doordachte boodschap uit te dragen. Is dat ook de reden dat je bij JONG! Deurne zit?

Karlijn: ‘Nee eigenlijk niet. Ik ben persoonlijk niet iemand die graag naar de gebruikelijke netwerkclubs gaat. De opzet van JONG! Deurne sprak me echter wel aan. Mij triggerde vooral de laagdrempeligheid. Met name het korte en formele programma  en daarna lekker een drankje doen. Dat kan op een ontspannen manier, het is geen ‘moeten’. Zo kom je makkelijk met elkaar in contact.

We zijn als JONG! Deurne inderdaad altijd op zoek naar de juiste balans tussen formeel en informeel. Wat vind je van de inhoud van de bijeenkomsten?

Karlijn: ‘Ik vind de inhoud van de bijeenkomsten interessant, de invulling is goed. Met name de bijeenkomst van 19 mei (thema: van potentiele klant naar tevreden klant) was voor mij erg nuttig. Wat me heel leuk lijkt is om een buitenactiviteit in het programma op te nemen. Bijvoorbeeld een beachvolleybaltoernooi. Daar hoeft dan geen formeel programma bij maar je leert elkaar dan wel op andere manier kennen en hebt dan andere gesprekken.’

Goeie tip, we gaan als bestuur op zoek naar een paar kuub geel zand. We houden je op de hoogte.

Karlijn, bedankt voor de koffie en het inspirerende verhaal!

juni 13, 2017

Op de koffie bij … Koen van Bree / Van Bree Reclame.

Op de koffie bij…’ is een terugkerende rubriek van JONG! Deurne waarbij het bestuur van JONG! Deurne op de koffie gaat bij leden om meer over de leden te weten komen.

 

Na een mooie eerste aflevering ‘Op de koffie bij…’ waar we op de koffie zijn geweest bij Joran is het deze keer de beurt aan Koen van Bree. Koen (26) is trotse mede-eigenaar van het familiebedrijf Van Bree Reclame.

 

Koen, laten we bij het begin beginnen. Hoe is Van Bree Reclame ontstaan? Koen: ‘Van Bree Reclame is in 2001 ontstaan. Bennie van Bree – mijn vader – werkte destijds bij een beletteringsbedrijf. Dat bedrijf hield op te bestaan. Mijn vader heeft destijds besloten het vak door te zetten, dit onder de naam Van Bree Belettering. Het bedrijf was destijds gericht op klassieke beletteringen en niet zozeer op signing en printen zoals we dat nu kennen.

Mijn vader is begonnen vanuit huis en is later met zijn bedrijf verhuisd naar een bedrijfslocatie in Ommel.’

 

Oke Koen, maar we zijn hier vandaag te gast op locatie Ommelsveld 19 in Asten, en het bedrijf heet nu Van Bree Reclame in plaats van Van Bree Belettering.

Koen: ‘Dat klopt, we zijn in 2014 verhuisd naar deze locatie en onze diensten zijn verder uitgebreid. In onze ogen is Van Bree Reclame een naam die de volledige lading dekt.’

 

Dan zijn wij natuurlijk benieuwd hoe dit zo gekomen is, ben je meteen na jouw opleiding het bedrijf ingerold?

Koen: ‘Nee niet bepaald. Ik heb Marketing en Communicatie gestudeerd en ben eigenlijk via een schoolopdracht in de signing terecht gekomen. Ik heb hiervoor als ZZP-er gewerkt waarbij ik voornamelijk bij het bedrijf van mijn vader werkte maar ook bij andere reclamebedrijven. Daar deed ik met name de montage van de reclame. Dit heb ik bewust gedaan om te leren van andere projecten en van andere bedrijven.

Vervolgens ben ik 2014 toegetreden als vennoot in het bedrijf Van Bree Reclame.’

 

En is er veel veranderd door jouw toetreding?

Koen: ‘Jazeker. De verhuizing was al een feit maar we hadden bijvoorbeeld geen eigen printer. De reclamewereld is ten opzichte van 10 jaar geleden behoorlijk veranderd. Waar het eerst vooral het klassieke beletteringen was, is het nu veel uitgebreider. We doen nu complete uitstraling van bedrijven voor binnen en buiten.

De vervaardiging van deze producten besteedden wij in het verleden uit. Dat zette me aan het denken en ik heb onderzocht of het rendabeler was om een eigen printer aan te schaffen. Dit bleek zo te zijn, sterker nog: binnen de kortste keren was de printer terugverdiend.

Daarbij zijn we niet meer afhankelijk van levertijd, transportmomenten of gebreken door derden.

Dat heeft de groei van het bedrijf mede ingezet.

Er zijn natuurlijk ook vele grotere printers, die hier niet eens binnen passen. Daarvoor hebben we goede contacten met andere leveranciers zodat we toch alles kunnen leveren.

 

De groei van het bedrijf is overigens ook ingezet door de locatie waar we nu zitten. We zitten op een druk bedrijventerrein, zijn beter bereikbaar: zowel centraal als regionaal. Binnen lopen is laagdrempelig. Er komen hier jongens met hun nieuwe bus, zodat we meteen kunnen kijken naar het ontwerp. Dit maakt het ontwerpen sneller en efficiënter.

Ook hebben we een goede rolverdeling. Zo zijn onze processen efficiënter.’

 

Als we hier rondkijken zien we de mooiste producten, kun je voorbeelden geven van projecten?

Koen: ‘We werken veel voor de Oostappen Groep, we doen het complete wagenpark van Van den Broek Logistics en Daemen Transport. Maar niet alleen de grote bedrijven zijn een uitdaging. Voor ons zit de uitdaging ook in het maken van mooie producten voor de ‘bakker om de hoek’. Wij leveren maatwerk voor groot en klein, met communicatie via korte lijnen. Dat is onze kracht.’

 

Wat is je ambitie?

Koen: ‘Verder groeien, en dat zal met personeel zijn. We hebben het erg druk met een constante stroom van werk en opdrachten. Personeel is een volgende en spannende stap, en is een uitdaging. Ook dit willen we goed doen, we zijn heel bewust op zoek naar bekwame vakmensen.

Daarnaast zijn we bezig met productontwikkeling en het optimaliseren van onze processen.’

 

Fantastisch dat je zo bewust bezig bent met jouw bedrijf. Daarnaast zien we je ook graag bij JONG!. Je bent recent lid geworden, wat is jouw indruk?

Koen: ‘Ik vind JONG! Deurne een leuke en enthousiaste club. MOVICO was een fantastisch bedrijfsbezoek. Alle bijeenkomsten zijn perfect geregeld. Mij spreekt het interactief programma het meeste aan. Je leert elkaar beter kennen, maakt een rondje en doet nieuwe contacten op. Daarna het informele stuk waarbij we gezellig wat drinken is voor mij een combinatie die me aanspreekt.’

 

Tot slot, wat wil je nog meer ontdekken bij JONG! Deurne?

Koen: ‘Hoe kun je een bedrijf dat regionaal acteert online versterken. Dus online zo sterk mogelijk positioneren, bijvoorbeeld bij een bedrijf als dat van ons. En hoe kun je die regionale kracht omzetten naar een landelijk niveau? Hoe kun je je daar in onderscheiden? FHT Perslucht, ook een klant van ons is daar bijvoorbeeld heel sterk in. Ik ben blij dat we daar op vrijdag 23 juni een kijkje kunnen nemen.’

 

Dat gaan we zeker doen Koen, bedankt voor jouw tijd en graag tot vrijdag 23 juni!

mei 13, 2017

Op de koffie bij…Joran van der Heijden (Kijkopgordijnen)

Hier is hij dan. De allereerste aflevering van “op die koffie met …). Een rubriek waarin we op de koffie gaan bij leden van JONG! Deurne zodat we meer over deze leden te weten komen. Voor de eerste editie zijn we afgereisd naar Fabriekstraat 29 waar we op bezoek zijn bij Joran van der Heijden. Sinds 2 januari 2015 heeft hij zijn eigen bedrijf gestart: Kijkopgordijnen.

Joran, hoewel de naam natuurlijk al verklapt zijn we toch benieuwd naar je bedrijf. Vertel eens over je bedrijf en met name ook de opbouw van het bedrijf en jouw rol binnen het bedrijf.

Kijkopgordijnen is een bedrijf dat is gevestigd in Deurne en binnenkort ook in Venray. Kijkopgordijnen levert tegenwoordig het volledige pakket tapijt, vinyl, pvc, laminaat, horren, rolluiken, screens en natuurlijk raamdecoratie.

Ondernemen zat er altijd wel in maar zelf een bedrijf starten kwam er in eerste instantie niet van. Toch kroop het bloed waar het niet gaan kon. Zo werkte ik eerst bij Supersauna in Vlierden. Het bedrijf blonk uit in een goed product, goede prijs en vooral hele goede service. Die visie heb ik meegenomen bij de start van Kijkopgordijnen. Dat kwam echter niet vanzelf. Voorheen werkte ik als fulltime vestigingsmanager bij Brugman Keukens. Op dat moment was ik al bezig met het opzetten van het bedrijf. Ik ging namelijk in de avonduren naar potentiële klanten met mijn auto bomvol kleurstalen, stoffen en mijn producten. Ik demonstreerde de producten aan huis en gaf kleur & productadvies, ik zorgde voor het inmeten van raamdecoratie en bracht dezelfde avond nog een offerte uit. Ik merkte dat veel woningstoffeerders in de regio nogal van de oude stempel waren. Ze hanteerde hoge prijzen, lange levertijden en matige service. Dit moest en kon anders. Op 2 januari 2015 lanceerde ik definitief kijkopg ordijnen.

Kijkopgordijnen hanteert een laagste prijs garantie waarbij de montage standaard is inbegrepen. Daarmee ontzorgen wij onze klanten. De klant ontzorgen staat voor ons dus centraal. Ondertussen in Kijkopgordijnen uitgegroeid tot een volwaardig woninginrichter met showroom aan de Fabriekstraat 29. Ook achter deze showroom is een mooi verhaal. Kort na de start van Kijkopgordijnen werd ik benaderd door Lendert Coppens met de vraag of ik niet eens wilde komen praten. Samen met Lendert Coppens en Laverso zou Kijkopgordijnen zou een totaalpakket voor woninginrichting aangeboden kunnen worden. Een mooi voorbeeld van hoe Deurnese ondernemers, jong en oud, samen kunnen werken en elkaar ondersteunen. Zo zorg ik ervoor dat ik klanten te woord sta die voor Laverso of Lendert Coppens komen en andersom staan zij klanten te woord die voor Kijkopgordijnen komen.

Maar met de showroom hield het niet op. Het bedrijf is inmiddels gegroeid met vijf medewerkers. Daarnaast hebben jullie nu meteen een primeur te pakken! Ik ga namelijk een tweede vestiging openen aan de Hensiusstraat 3 in Venray! De planning is om de winkel te openen in de eerste week van juli 2017.  Joran is helder in zijn visie: “Ook al zijn we nu gegroeid, de visie laat ik niet los: wij bieden een goed product, een lage prijs en een uitstekende service. Samen met vijf medewerkers ben ik iedere dag druk bezig om iedere klant te laten genieten van deze service.”

Door de groei van het bedrijf is de vrije tijd wat schaarser. Maar in zijn vrije tijd geniet ik nog graag van lekker eten en drinken. Een manier om te ontspannen. En vanuit die hoek is de stap naar JONG! Deurne snel gemaakt. Joran, als een van de eerste aanmeldingen, is er graag bij. “JONG! Deurne zorgt ervoor dat ik weer veel nieuwe mensen heb leren kennen. De eerste avond in het cultuurcentrum werkten we met kaartjes zodat je bij mensen aan tafel kwam te staan die je nog niet kende. Op die manier leerde ik snel mensen kennen en het is ontzettend leuk om op die manier samen te leren.”

Uiteraard hopen we Joran nog vaak te zien op de bijeenkomsten van JONG! Deurne en daarom hebben we hem ook gevraagd wat Joran nog graag op de agenda zou willen zien staan. “JONG! Deurne is een mooie club met ondernemers in en rondom Deurne. Toch zou ik graag eens van andere leden willen horen hoe zij in contact komen met nieuwe klanten. Daarnaast zou ik graag meer willen weten over hoe bedrijven gezond maar vooral ook goed kunnen groeien.”

Tot slot hebben we Joran gevraagd om een tip te geven voor de leden van JONG! Deurne. Joran: “Als je een goed concept hebt dan moet je daar niet teveel aan sleutelen. Als het product, de prijs en de service goed is, is de basis gelegd. Daar moet je bij blijven en vooral ook daarin blijven geloven.”

Joran, hartstikke bedankt voor jouw deelname aan de eerste editie van “Op de koffie met…” De koffiecommissie is inmiddels druk bezig met nieuwe rubrieken dus houd de facebookpagina in het vizier.

 

 

 

september 18, 2013

Hoe is JONG! ontstaan?

Op een dag in december jl. kreeg ik het idee om het netwerken in Valkenswaard een andere kant op te gaan duwen. Een kant waarin iedereen zich welkom voelt en ieders netwerk op een gezellige en vooral zeer informele manier uitgebreid kan worden. Naar mijn idee wordt er op dit moment weinig gedaan om jonge ondernemende mensen bij elkaar te brengen op een manier waarbij zaken doen niet de boventoon heeft.